Ires Libert

 

Ik ben opgegroeid in een Brabants gezin. Ik ben de middelste van drie dochters. Ik was altijd buiten te vinden, bouwde hutten en speelde voetbal. Later maakte ik keuzes in mijn leven, gebaseerd op mijn identiteit die mede gevormd was door mijn omgeving. Ik ging aan de slag met de combi tussen mijn organisatievermogen en mijn ‘passie’ voor sport door Sportmanagement te gaan studeren. Nog steeds speelt beweging een belangrijke rol in mijn leven en dit komt dan ook terug in mijn coaching.

 

Later, tijdens mijn reis naar Australië belandde ik in meerdere situaties waarin ik me weer kind voelde. Druiven plukken op het land deed me voelen alsof ik weer in het veld aan het spelen was. Sky-diven gaf me het gevoel weer zonder angst risico’s te durven nemen. En duiken bij de Great Barrier Reef was alsof ik de wereld weer op een geheel nieuwe manier ontdekte.

 

Na mijn avontuur ontdekte ik dat ik niet meer mezelf was. Ik had even mogen proeven van een leven dicht bij mezelf. Al snel raakte ik weer in de ban van geld verdienen, baan zoeken, huis zoeken en de dagelijkse drukte die de maatschappij met zich meebrengt.

Tijdens mijn werk als sportconsulent merkte ik steeds vaker dat er iets in mijn leven niet goed zat.

Al mijn eerder gemaakte keuzes trok ik in twijfel en raakte de weg kwijt. Ik kreeg zowel lichamelijke als psychische klachten en ik ontdekte dat deze onvermijdelijk met elkaar in verbinding staan. Het heeft me altijd geïntrigeerd hoe je lichaam invloed heeft op je geest, en andersom. Een periode van bewustwording, crisis, ziek zijn, ontdekking en ontwikkeling brak aan. Waarom draag ik deze kleren? Waarom lees ik deze boeken? Waarom heb ik een relatie? Waarom werk ik als sportconsulent? Ik moest opnieuw ontdekken wat bij MIJ past en waar ik me gelukkig bij voel.


Door mijn leven anders vorm te geven en naar mijn lichaam en geest te leren luisteren, kwam ik dichter bij mezelf. Ernaar luisteren, betekent doen wat je nodig hebt. Bewegen wanneer dit nodig is, de juiste voeding tot je nemen en je geest voeden met liefde voor jezelf. Op basis hiervan ben ik een nieuw leven op gaan bouwen. Een leven dat mij opnieuw deed aansterken, en me weer verbindt met mezelf en mijn omgeving.

 

Wil je meer weten, neem vrijblijvend contact op!

De Ontdekkingsplaats © Smyler Web | Inloggen beheerder