Realiteit versus hoop

Realiteit versus hoop afgeronden hoeken.pngOp zoek naar de liefde kwam ik in allerlei verschillende situaties terecht. Leuke, minder leuke, net leuk genoeg. Met name wanneer ik een man leerde kennen die wel leuk was maar wat niet 100% wauw voelde, ging ik bedenken waar dat dan aan lag. Vaak bedacht ik dan dat de situatie er gewoon even niet naar was. Ik had het te druk, hij had last van stress, zijn woonsituatie was niet ideaal enz. Allemaal redenen waarom het nu misschien niet 100% goed voelde en het in de toekomst toch wel kans van slagen zou hebben. Ik keek telkens uit naar een punt waarop het allemaal wel goed zou komen. Tot ik erachter kwam dat dit niet het geval was. Inmiddels was ik over een aantal grenzen bij mezelf  heen gegaan en was ik een hoop teleurstellingen rijker.

Negeren als oplossing
Wat er gebeurde is dat ik de realiteit verloor. Ik wilde niet inzien dat de relatie geen kans van slagen had. Ik maakte mijn gevoel afhankelijk van de omgeving. Ik bleef hopen dat het allemaal wel goed zou komen als bepaalde omgevingsfactoren zouden veranderen. De realiteit haalde het altijd in. Het kwam niet goed, sterker nog, het nare gevoel werd alleen maar erger omdat ik de daadwerkelijke gevoelens en situatie negeerde.

Angst is een slechte raadgever
Waarom wilde ik de situatie niet zien zoals zij was? Omdat ik bang was weer een mislukte poging tot een relatie bij te moeten schrijven in het rijtje. Ik wilde zo graag dat het zou lukken dat ik voorbij ging aan de pure raad die mijn gevoel mij wilde geven. De angst overschaduwde de pijn die ik had om weer een mislukte poging. En het hielp niet eens, het bracht me alleen maar verder bij mijn doel vandaan. Het hielt mij tegen dat te vinden waar mijn verlangen naar uit ging.

Ga staan voor dat wat is
De eerste stap is bewust worden van je gevoel. Wat voel je nou echt en wat zegt dat dan? Neem het vooral serieus en durf er naar te handelen. Soms kun je niet precies verwoorden wat of waarom je iets voelt, maar een naar gevoel herkent iedereen. Dan is er iets niet goed. Gevoelens hebben natuurlijk ook verschillende gradaties. Of het naar genoeg is om uit een situatie te stappen en een nieuwe situatie te creëren dat is aan jou.
Mijn ervaring is dat het luisteren naar mijn gevoel en hier naar handelen je veel meer oplevert dan bedenken waarom je iets wil. Geef op tijd je grenzen aan en zeg nee waar nodig. Elke nee die ik mezelf heb gegund, heeft mij dichter bij mijn JA gebracht.

 

Laat de hoop op dat wat jou gelukkig maakt realiteit worden!

 

 

De Ontdekkingsplaats © Rupz | Inloggen beheerder