Onbeperkt genieten

Onbeperkt_genieten_website.jpg


Soms vergeet ik even hoe mooi het leven is. Hoe zou het zijn als ik van alles kon genieten? ALLES? Ja Alles. We genieten extra van het leven als we ontspannen zijn. Ontspanning kun je op elk moment bereiken. Ook als je even in een stressvolle situatie zit of iets doet wat je normaal gesproken niet zo leuk vind. Overal kun je dingen uithalen om van te genieten. Maar hoe?


Genieten is beseffen waar je bent, met wie je bent, wat je meemaakt en hier het mooie van inzien. Zie de schoonheid van het moment. Ook als je ergens naartoe werkt valt er genoeg moois te zien onderweg. Door jezelf meer bewust te maken van het feit dat je wil genieten en hier op te gaan letten kun je meer gaan genieten. Het leven wordt leuker als je vaker kunt genieten!

 

Neem de ruimte
Neem om te beginnen niet al te veel hooi op je vork. Wanneer je hoofd vol zit met van alles en nog wat is er geen ruimte om om je heen te kijken. Want dat is belangrijk als je wilt genieten. Leer om je heen kijken zodat je bewust waarneemt wat er te zien, te voelen, te ruiken en te horen is. Wanneer je dat op elk moment kunt, haal je genieten al wat dichter bij.

 

Leef in het NU
Om hetgeen om je heen gebeurt waar te nemen, is het van belang dat je aanwezig bent in het nu. We zijn getraind om in de toekomst te leven, en daar constant mee bezig te zijn. We werken naar het weekend toe, kijken uit naar de vakantie en ‘zetten even door’ om straks meer tijd te hebben om te genieten. Vaak kom je dan van een koude kermis thuis want dan liggen er alweer nieuwe taken op je te wachten. Het is ook funest om veel met het verleden bezig te zijn. Denk niet elke keer terug aan dingen die je anders had willen doen of aan het verdriet dat je had van die ene gebeurtenis. Ben met je volle aandacht in het NU.


Positief
Natuurlijk gebeuren er dagelijks dingen die niet zo leuk zijn. Om daar van te genieten lijkt een onmogelijke opgave. Toch kun je door een positieve instelling een hoop bereiken. Stel je trein heeft vertraging, dat is balen... je kunt het ook positief bekijken. Je hebt nu toch nog tijd voor een lekkere wandeling of kunt die vriendin bellen die je al zo lang niet hebt gesproken. Zo maak je van een saai moment, wachtend op de trein toch een moment om van te kunnen genieten.

 

Dankbaar
Wees dankbaar voor elke dag dat je mag leven. Wees dankbaar voor de mensen om je heen, de dingen die je kunt kopen, de voeding die je mag eten en de dingen die je mee mag maken. Dankbaarheid zorgt ervoor dat je blij bent dat je er mag zijn. Het leert je genieten van elk moment.

 

“De beste manier om te betalen voor een mooi moment, is door ervan te genieten”

De Ontdekkingsplaats © Smyler Web | Inloggen beheerder