Een knipoog van het leven

Knipoog uil afgeronde hoeken.pngRegelmatig komt de vraag boven, bestaat toeval? Of valt het je toe? Is alles voorbestemd of toch maar gewoon zoals het loopt. Wanneer ik tegen ‘toevalligheden’ aanloop voelt het voor mij namelijk helemaal niet toevallig. Onlangs tijdens het hardlopen zag ik op de grond een muntje liggen. In een flits ging er door mijn gedachte het op te rapen omdat het nog weleens mijn geluk muntje zou kunnen zijn. Toen ik er gewoon overheen liep en het liet liggen dacht ik, tja, het geluk ligt voor het oprapen. Ik hoef er niet naar op zoek, misschien ren ik het momenteel wel voorbij?! Een mooie boodschap gebracht door een klein gebaar.

Een knipoog van het leven...                                              

 

Herkenbaar voor velen
1. Je denkt aan iemand die je al lang niet gezien hebt, en ineens kom je hem of haar binnen een korte tijd tegen.
2. Je mist de bus, waarna je wel juist die persoon tegenkomt waar je naar had verlangd.
3. Het moment waarop je ineens snapt waarom bepaalde gebeurtenissen op je pad zijn gekomen en wat ze teweeg hebben gebracht.   

Allemaal toevalligheden die maken dat jij datgeen voor jou bedoelt is meemaakt. En hoe lastig soms ook te plaatsen, het grote geheel wordt gaandeweg duidelijk.

Clusteren
Zelfs als je kijkt naar toevalligheden in systemen, blijkt dit niet te bestaan. Het is onmogelijk om bijvoorbeeld door middel van een computer een willekeurig aantal getallen te kiezen. Op enig moment vervalt dit toch in een soort orde. Het blijkt dat zaken zich clusteren. Zodra er voldoende toevallige gebeurtenissen zijn verzameld, ordenen deze zich in een patroon. Zo ook de dingen die je in het leven tegen komt, waar je oog op valt, wat je onderdeel maakt van jouw leven. Het lijken soms willekeurige gebeurtenissen, toch geven ze jou wat nodig is op dat moment.

Herinnering aan jouw levenspad
Jouw levenspad is bezaaid met mensen, dingen, gebeurtenissen. Deze herinneren je allemaal aan je eigen weg te gaan. Soms ontmoet je iemand waarin je jezelf bijvoorbeeld herkent, het brengt je weer dichter bij jezelf. Ook ontmoet je mensen waarin je je helemaal niet herkent, ook dit brengt je dichter bij jezelf. Jouw pad bevestig je zelf door mensen, dingen, gebeurtenissen te koppelen aan jouw beeld van de wereld en het pad dat je wilt gaan. Soms wordt je bevestigd, soms er aan herinnert wat niet bij jou past. Durf er op te vertrouwen dat het je brengt waar je van groeit.

Omarm het toeval

Hoe meer je erop gaat letten, hoe meer het toeval of het lot (creëer hierover je eigen visie) voorkomt. Het valt je aan de lopende band toe. Het leuke is dat als je bewust wordt van al deze toevalligheden je er ook bewust voor kunt kiezen. Uit eigen ervaring weet ik hoe gaaf het kan voelen om jezelf hier aan over te geven. Niet te veel plannen, je routine loslaten en varen op dat wat ‘toevallig’ op je pad komt. Ga eens op een terrasje zitten en laat je verrassen door wat je te zien krijgt, of misschien wel door wie er bij je aanschuift. Neem eens een andere route, een tram of bus die als eerste voor je neus staat. Koop dat boek dat je vanaf de etalage aan staat te staren. Doe een verzoek op Facebook wie er zin heeft om met je te lunchen. Het maakt het leven spannend, interessant en voorbestemd. Het zal je leven verrijken!   

De Ontdekkingsplaats © Rupz | Inloggen beheerder