Boodschap van een reeks signalen

Opvolging afgeronde hoeken.pngEerder schreef ik in mijn blog ‘Een knipoog van het leven’ over toeval en hoe samenkomst van signalen je kan inspireren. Sinds een aantal jaar ben ik mij steeds bewuster geworden van signalen, gebeurtenissen, tekenen, ook wel genoemd opvolgingen. De samenhang van deze signalen komen steeds duidelijker tot mij. Wat hebben ze met elkaar te maken? Hoe kan hetgeen in mijn droom de volgende ochtend weer getriggerd worden en later op de dag weer? Wat zegt het mij en wat doet het met mij? Het kunnen allerlei signalen zijn zoals (dubbele) cijfers, herinneringen, woorden, muziek, ontmoetingen enz.

 

Een voorbeeld
Onlangs reed ik naar Schaijk, een klein Brabants plaatsje om daar spullen op te halen die ik via marktplaats gevonden had. Daar reed ik een straat in met in deze straatnaam de achternaam van een bekende verwerkt. Ik dacht aan hem en aan wat we samen hebben meegemaakt. Deze gedachte liet ik later weer los en de dag vorderde. In de middag kreeg ik na lang niks van deze kennis gehoord te hebben een berichtje van hem. Een mooie ‘opvolging’ dus. Dat was nog niet alles. Aan het einde van de middag kreeg ik een uitnodiging van een vriendin om een kopje koffie te komen drinken bij haar ouderlijk huis. Even opzoeken hoe de straat ook alweer heet waar ik dan naartoe moest… ja hoor, dat is waar ook, weer die achternaam verwerkt in de straatnaam waar ik moest zijn.  

 

Wat zegt dat nou?
Ik ben zelf dol op deze boodschappen. Ik neem ze vooral niet te letterlijk en ga dan uit van het eerste gevoel dat in mij opkomt als ik de signalen link aan elkaar. In het voorbeeld hierboven had ik sterk het gevoel dat ik een inzicht mee te nemen had uit de tijd dat ik intensief contact had met de kennis waaraan de signalen mij deden denken. Wat uit die tijd komt nu terug en kan ik anders doen met de kennis van nu?
Ik wist het heel duidelijk te linken aan een huidige situatie op mijn werk. Ook daar heb ik het zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde op de voorgrond nodig om er een weg in te vinden. De inzichten van toen werden voor mij heel duidelijk vertaald naar het nu. Wat gaaf!

Invloed op bewustzijn
Wanneer je je bewuster wordt van dit soort signalen en ook de linken kunt leggen is dit een teken van groei in bewustzijn. Ook bijvoorbeeld het vaker onthouden, na kunnen vertellen van je dromen is hier een teken van. Je wordt je bewuster van jouw rol, jouw levenslessen, jouw pad en hetgeen je te doen hebt. De signalen zijn voor een ieder anders te interpreteren, afhankelijk van jouw eigen invulling en gevoel erbij. Wanneer het bewustzijn groeit, ben je in staat om uit vaste patronen te stappen. Je ziet waarom dat nodig is en ontmoet mensen die hierbij naast je staan. Ook de angsten die hierbij komen kijken worden blootgelegd en liggen klaar om aan te gaan.

Ontspan en aanschouw
Je zult merken dat wanneer de signalen je op gaan vallen het steeds duidelijker voor je wordt waarom deze signalen jou geschonken worden. De boodschappen kunnen heel waardevol zijn maar ook ‘gewoon leuk’ of grappig. Ik grinnik er regelmatig om wanneer zich weer iets opvolgt. Het kan je een heel rustig gevoel geven dit te mogen ervaren van jezelf. Zonder oordeel, zonder te diep te graven naar betekenissen, zonder overtuiging dat het onzin is. De zin bepaal je zelf, en wat je eruit haalt ook. Het kan al een verademing zijn om de signalen alleen al op te merken en ze er te laten zijn. Geniet ervan! 

De Ontdekkingsplaats © Rupz | Inloggen beheerder